Nieuwsbrief oktober 2018

Beste  ,

De Finale van de Wandel Challenge 29 September 2018
Vanaf april tot eind september hebben ca 40-45mensen met diabetes, hart- en vaatziekte of andere chronische aandoening, wekelijks gezamenlijk gewandeld om zo te werken aan hun gezondheid. Iedere week liep er een of meerdere zorgverleners van Huisartsenpraktijk de Drieweg te ‘s- Heer Arendskerke en Heinkenszand en huisartsenpraktijk Lewedorp mee. Regelmatig ook met ondersteuning van fysiotherapiepraktijk de Blaeij, leefstijlcoaches van Borsele, Beweegcoach van Goes of één van de regionale dietistes. 
In juli heeft Karin van Iersel, leefstijlcoach van gemeente Borsele, een inspirerende, interactieve avond verzorgd voor de deelnemers over leefstijlaanpassing op persoonsgerichte manier in Grand Cafe Fonteyne in Heinkenszand.
 
Alle trainingskilometers van afgelopen maanden hebben de afgelopen week hun nut bewezen tijdens de Challenge week. 4 dagen hebben we gewandeld 3, 5 of 10 km. Drie dagen lokaal en de vierde dag centraal in Nederland bij het Olympisch Stadion in Amsterdam, samen met nog veel andere praktijken en meer dan 3000 wandelaars. 
Ca 25-30 Deelnemers van de Bevelandse Challenge en een aantal deelnemers uit Walcheren, en een heleboel deelnemers vanuit Zierikzee vertrokken met de bus, van van Oeveren Reizen in alle vroegte naar Amsterdam. 
Star-SHL droeg ook haar steentje bij door de deelnemers te verrassen met een compleet lunchpakket, samengesteld door Dagvers Heinkenszand. 
Kustmarathon Zeeland gaf ons allemaal een mooi vlaggetje om herkenbaar te zijn als Zeeuw in Amsterdam, en om ook hun mooie evenement te promoten.
We kunnen terugkijken op mooie en gezellige wandelmomenten, met boeiende gesprekken en leerzame ervaringen. We hebben genoten van de natuur, hebben geleerd over plantjes en soorten fruitbomen, geschiedenis van onze dorpen en levensverhalen van de deelnemers. En de Finaledag in Amsterdam gaf hieraan een gouden randje, op deze dag werden er flinke afstanden afgelegd en ook in en om het Olympisch stadion waren allerlei activiteiten georganiseerd en kon iedereen zich goed vermaken! Beloond met een bloem en een medaille gingen alle deelnemers weer terug de bus in op weg naar Zeeland, en konden we terugkijken en genieten van een prachtige dag!
 
Jacqueline Baecke, Carrie van Leeuwen en Judith Jimkes,
Praktijkondersteuners Huisartsenpraktijk De Drieweg te Heinkenszand/’s-Heer Arendskerke en praktijk Verbrugge en Eversdijk in Lewedorp/Nieuwdorp
Samantha de Baar, praktijkondersteuner de Meijberg in Oost-Souburg
Janet en Jacco Vleeshouer, Fysant praktijk voor Fysiotherapie, Zierikzee
Marleen van den Hoek, pedicurepraktijk-medisch pedicure-sportpedicure.
 
Met dank aan onze sponsoren waarvan de SHL er een van is! De SHL verzorgde de lunchpakketjes voor onderweg! Velen weten niet wat de SHL is, daarom hieronder een stukje over de SHL.

Mensen die bij ons komen, hebben vragen over hun gezondheid. Ze zijn doorverwezen door de huisarts voor nader onderzoek of controle. Bijvoorbeeld om te kijken of de behandeling geholpen heeft.

Wat doet star-shl?
Wij doen onderzoek om te kijken hoe het met uw gezondheid is en wat de oorzaak van uw klachten is. We onderzoeken bijvoorbeeld bloed, urine en ontlasting in ons laboratorium. Ook maken we röntgenfoto’s, echo’s en onderzoeken we de werking van hart en longen.
Altijd in de buurt
We zitten op meer dan 400 locaties in Zuidwest-Nederland. We zijn dus altijd in de buurt. En als het nodig is, komen we bij de mensen thuis.
Onze 1.300 medewerkers ondersteunen huisartsen, verloskundigen en zorginstellingen. Ze nemen bloed af en geven uitleg over het inleveren van potjes met urine of ontlasting voor onderzoek. Bij veel huisartspraktijken begeleiden onze praktijkondersteuners patiënten met een chronische ziekte, zoals diabetes of een hoge bloeddruk.

Goed en snel
Star-shl heeft moderne laboratoria en onderzoekcentra. De uitslag van het onderzoek is vaak snel bekend. Zo dragen we bij aan betere zorg.
 

Verslag van de BVDG-Challenge in Amsterdam, Door Rob Klap
Vroeg vertrokken uit Middelburg (07.00 uur, dat deed wel even zeer) naar Zierikzee waar de bus gereed stond om ons
naar Amsterdam te brengen. Overal was aan gedacht:

  • Lunch pakketten
  • Water
  • Fruit
  • Shirtjes in alle maten

Ruim op tijd in het Olympisch stadion aangekomen waar de sfeer er al goed in zat. Ja wat wil je met 4000 deelnemers die in het stadion ruimte genoeg hadden om er wat moois van te maken.
Zelf had ik ingeschreven voor de 20 km loop waar we 11.30 uur aan begonnen.

Wat een feest ! Geweldige weersomstandigheden; zonnetje, wolkje, temperatuur 16 °C, weinig wind, kortom prefect.

En dan de route:
Door het Amsterdamse bos, langs de bos baan, langs de Amstel, door het buiten gebied, rond de bosvijver en weer terug naar het Olympisch stadion. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat je in één van de meest verstedelijkte gebieden loopt.
Maar halverwege, grote schrik was er een richting bordje verdraait. Al snel een 50 lopers waren daarna helemaal de weg kwijt. Ook ik was de weg kwijt in een voor mij onbekende omgeving en bovendien was ik mijn 20 km groep ook kwijt daardoor.
Zoals het met al die dingen gaat kwam het natuurlijk allemaal weer op zijn pootjes terecht. Er waren wel deelnemers die het minder leuk vonden dat ze daardoor een paar km verder
moesten lopen dan gepland maar zelf heb ik dan zoiets hoera, een bonus gehad van 2 km extra. Wat ik ook als erg positief ervaren heb is dat je weer met heel andere mensen samen loopt
en je dus heel andere gesprekken voert dan je normaal gewend bent waarbij rangen en standen niet meer meetellen (lijkt het café aan de haven wel) Zo liep ik zeg maar ca 5 km met iemand samen
gezellig over van alles te discuteren alsof ik daar mee in de klas gezeten had maar die naar later beek een Huisarts uit IJmuiden te zijn.

Zoals uit bovenstaande verslag wel blijkt, kortom een FEESTJE.
Jammer dat er van ZIB-Walcheren weinig deelnemers waren, maar ik kan je verzekeren dat die wat gemist hebben. Vanaf deze plaats wil ik graag alle betrokken vrijwilligers en begeleiders heel erg bedanken voor de geweldige dag die zij mij bezorgt hebben en hopelijk volgend jaar een herhaling, maar dan zoals gepland vanuit Den Haag.

Groet
Rob Klap

 

CONTACT OPNEMEN


CONTACTGEGEVENS

06-36397943

Steendiep 36
4341LN Arnemuiden

KvK-nummer: 65869559
IBAN: NL42 RABO 03 096 276 64
BTW-nummer NL8562.96.235.B.01

EMAIL

NIEUWSBRIEF

Wil jij op de hoogte blijven over de stichting Zeeland in Beweging? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: