Nieuwsbrief 23 mei 2017 – GEWIJZIGDE AANVANGSTIJDEN

Extra nieuwsbrief – belangrijke informatie!!

Komende zaterdag is het zover de Challenge-Day 2017, wij zijn druk met de voorbereidingen en we hebben na onderling overleg besloten om op deze dag de looptijden aan te passen vanwege temperaturen die worden voorspeld!
Deze dag wordt het erg warm! Om deze challenge op een zo plezierig mogelijke manier af te sluiten lijkt het ons op dit moment het beste deze keus te maken en we voelen ons genoodzaakt dit op deze manier te doen!
We begrijpen dat dit kortdag is, het kost ons ook de nodige organisatie om dit in goede banen te leiden,  en hopen op uw medewerking!

‘Zegt het voort’
Zou  u zoveel mogelijk ook onderling hierover willen communiceren, zodat elke deelnemer op de hoogte wordt gesteld! Uiteraard willen we zaterdag niemand missen!
Ook wij doen hiervoor onze uiterste best!

De nieuwe tijden zijn als volgt:
30km groep
6.45u verzamelen halve maantje
7.00u vertrek 30 km groep

21km groep
8.45u verzamelen halve maantje
9.00u vertrek 21 km groep

12km groep
9.45u verzamelen halve maantje
10.00u vertrek 12 km groep

5km groep
10.45u verzamelen halve maantje
11.00u vertrek 5km groep

3,5 km groep
10.45u verzamelen halve maantje
11.00u vertrek 3,5km groep

12.00-14.30u Finish!!
Kopje koffie/thee

14.00u Presentatie Resultaten 2017
15.00u afsluiten

Belangrijk

 • Neem uw logboek mee, mocht er zich iets voordoen dan kan dit de begeleiding handvaten bieden!
 • U krijgt , zoals gewoonlijk, de route mee van ons. Op punten waar de route onduidelijk kan zijn, zijn pijlen aangebracht ter verduidelijking.
 • In de route van 10 km, 21 km en 30 km staan een aantal pitstoppen gepland. Hier kunt u even bijkomen van de afgelegde kilometers en weer bijtanken voor de komende kilometers. Op elke locatie kan er gebruik worden gemaakt van het toilet.
 • Iedere deelnemer krijgt bij aanvang consumptiebonnen mee. U kunt deze op de locaties inleveren langs de route maar ook in de Halve Maan. Zijn uw consumptiebonnen op? Dan kan u met contant geld betalen in de Halve Maan

Voorzorgsmaatregelen 

Wanneer je er op dergelijke hete zomerdagen op uit trekt, is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen, zeker als het een wandeling langer dan 1 uur betreft!

 • Pas het wandeltempo aan. Hierdoor produceer je minder warmte en hoeft het lichaam dus minder warmte af te voeren. Las ook regelmatig/vaker pauzes in.
 • Zorg ervoor dat je niet uitdroogt. Daarvoor moet je voldoende en tijdig drinken en alcohol vermijden.
 • Eet niet te veel en zeker geen moeilijk verteerbare kost. Het verteren van voedsel produceert warmte en je hebt het al warm genoeg! Fruit tussendoor smaakt vaak heerlijk fris.
 • Zoek regelmatig verkoeling. Ga in de schaduw lopen als dat mogelijk is. Besproei jezelf met fris water,  of leg een koele handdoek in de nek.
 • Draag luchtige kleding van ademend materiaal dat het lichaam zoveel mogelijk bedekt tegen de zon. Met strakke kleding is het moeilijker om warmte kwijt te raken.
 • Voorkom verbranding: gebruik een zonnebrandcrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Een hoed of pet kan je enige bescherming bieden tegen een zonnesteek.
 • Draag bij warm weer een hoofdbedekking. Bescherm ook je nek tegen de zon.
 • Wees alert op symptomen als hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid. Die kunnen wijzen op een vochttekort of een zonnesteek
 • Het advies om op warme dagen zouttabletten in te nemen, is achterhaald. Zouttabletten verergeren het probleem. Drink voldoende en vul het verloren zout aan via het zout in de normale voeding.

Lopen met de App ‘ Afstandmeten’
Voor de mensen die van digitale dingen houden en van allerlei mobiele snufjes hebben we het volgende bedacht.
Voor de Challenge-day hebben we de routes ook in afstandmeten.nl gezet, dit is een site die u op uw computer kunt vinden, maar waar ook een app van te downloaden is op uw telefoon. Zodat u zaterdag 28 Mei uw route kunt lopen met behulp van de GPS van uw telefoon en ook kunt zien of u goed loopt!
Deze app kunt u downloaden in de App-store / Google play van uw telefoon en hij heet afstandmeten
Om de route te kunnen zien op uw computer/laptop gaat u naar www.afstandmeten.nl
We hebben voor Zeeland In Beweging een profiel aangemaakt, u kunt hiermee inloggen zowel op de computer als op uw telefoon.

Inloggen op de site gaat als volgt:
Vul eerst de Logincode en het wachtwoord in (linksboven):

 • Login: ZIB-Deelnemer
 • Wachtwoord: ZIB-2017
 • Klik daarna op Ga
 • Klik daarna op >zelfbewaarde routes, hier vind u de routes van komende zaterdag
 • Als u de route aanklikt die u gaat lopen kunt u hem alvast bestuderen!
 • Let op: u kunt per ongeluk dingen wijzigen binnen afstandmeten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Wij willen u vragen hier dan ook met zorg mee om te gaan.

Voor de mensen die hier niet van houden of niets mee doen, wees gerust! U krijgt zoals gebruikelijk een route mee!
Sportieve groet namens Zeeland In Beweging

CONTACT OPNEMEN


CONTACTGEGEVENS

06-36397943

Steendiep 36
4341LN Arnemuiden

KvK-nummer: 65869559
IBAN: NL42 RABO 03 096 276 64
BTW-nummer NL8562.96.235.B.01

EMAIL

NIEUWSBRIEF

Wil jij op de hoogte blijven over de stichting Zeeland in Beweging? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: