Nieuwsbrief 21 mei 2017

Een zeer uitgebreide nieuwsbrief deze keer met alle belangrijke informatie omtrent de Challenge Day van a.s. zaterdag 27 mei! Lees deze goed door en tot volgende week. Wij hopen er samen met u een hele mooie dag van te maken! We hebben er zin in, en we hopen u ook! Succes deze week met het voorbereiden en de laatste wandelingen volgens uw schema!

Terugblik afgelopen week
Afgelopen week vond de 3e testdag plaats. Een grote opkomst waarbij bijna iedereen weer vooruitgang heeft geboekt richting zijn of haar persoonlijke doel; meer meters afgelegd op de wandeltest, gewicht kwijtgeraakt, afname in vetmassa of visceraal vet, et cetera.
Ondanks het bloedhete weer en de examens konden we weer enkele ruimtes gebruiken in het Scalda gebouw om de wandeltest af te nemen en alle metingen te verrichten.

Velen hebben het evaluatieformulier weer ingevuld. Dank daarvoor. Mocht u dit nog niet gedaan hebben? Zaterdag op de Challenge Day zullen we er ook bij hebben dus u kunt hem dan altijd nog even invullen voor ons.

Ook heeft Middelburg Beweegt u afgelopen week meegenomen op een mooie wandeling, veel deelnemers hebben hiervan genoten! Vrijwilligers van Stichting Middelburg Beweegt, heel hartelijk bedankt hiervoor! Dat jullie deze wandelingen voor ons hebben verzorgt!
Afgelopen week hebben wij als ZIB team ook heel hard gewerkt, de voorbereidingen voor de testdag, en om alle resultaten van de testdag en de afgelopen maanden op een rijtje te zetten, en dat is gelukt! Komende maandag hebben we nog een inhaal testdag en de gegevens daarvan moeten hier nog aan worden toegevoegd, dan kunnen we u komende zaterdag alle resultaten presenteren!

Challenge Day
Zaterdag is het dan eindelijk zover…De Challenge-Day! Op 27 Mei gaan we met zijn allen lopen vanuit sporthal de Halve Maan in Oostkapelle, op deze dag staat in teken van uw prestatie en zijn de sponsoren aanwezig om u aan te moedigen en ook andere genodigden en belangstellenden voor deze dag.

We hopen dat deze dag volledig in het teken staat van uw doel en dat het alle deelnemers dan ook lukt om deze te behalen. Er zijn nog een aantal dingen die u moet weten voor 27 mei, namelijk:

Belangrijk

 • We verzamelen bij de Halve Maan aan de Schoolstraat 2.
 • Neem uw logboek mee, mocht er zich iets voordoen kan dit de begeleiding handvaten bieden!
 • U krijgt , zoals gewoonlijk, de route mee van ons. Op punten waar de route onduidelijk kan zijn, zijn pijlen aangebracht ter verduidelijking.
 • In de route van 10 km, 21 km en 30 km staan een aantal pitstoppen gepland. Hier kunt u even bijkomen van de afgelegde kilometers en weer bijtanken voor de komende kilometers. Op elke locatie kan er gebruik worden gemaakt van het toilet.
 • Iedere deelnemer krijgt bij aanvang consumptiebonnen mee. U kunt deze op de locaties inleveren langs de route maar ook in de Halve Maan. Zijn uw consumptiebonnen op? Dan kan u met contant geld betalen in de Halve Maan

Tips en adviezen

 • Ga tijdens het wandelen langzaam van start. Zo zorgt u voor een goede warming-up.
 • U  kunt dikke vingers tijdens het lopen voorkomen door een balletje, verfrollertje of een stokje (met touwtje eraan) in de hand te houden.

Voedingstips voor onderweg
Hoe zit het met eten en drinken tijdens de CHALLENGE DAY?
Zorg voor een goede voorbereiding. Tijdens de trainingen heeft u waarschijnlijk ervaren wat u prettig vindt om te eten en te drinken tijdens de wandelingen.
Ga op de CHALLENGE DAY geen grote veranderingen doorvoeren. Het zou heel vervelend zijn als u juist deze dag last krijgt van maag-darmklachten omdat u een nieuw sportdrankje heeft meegenomen.
Luister goed naar uw lichaam. Zorg voor een vast en regelmatig eetpatroon. Sla het ontbijt niet over. Uw lichaam heeft voldoende brandstof nodig om de tocht met plezier te kunnen uitlopen. Zorg er altijd voor dat u energierijke tussendoortjes meeneemt. Denk aan een belegde boterham, plak ontbijtkoek, krentenbol, voorverpakte tussendoorbiscuit, snackgroente en of fruit. Maakt u een lange tocht? Zorg dan ook voor een lunchpakket met de hoeveelheden die u thuis gewend bent te gebruiken.

Heeft u diabetes? Vergeet dan de druivensuiker niet. Maar ook voor andere deelnemers is het fijn om druivensuiker bij te hebben. Zit u even in een dip, dan kan druivensuiker wonderen doen. Let op: druivensuiker werkt snel, maar kort. Het is altijd slim om daarna nog wat te eten.
De hoeveelheid drinken is heel individueel. Het is moeilijk om hierover een algemeen advies te geven. Natuurlijk is het afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Het normale drinkadvies is 1,5-2 liter per dag.

Tijdens een lange tocht drinken mensen gemiddeld 2,6-3,2 liter per dag, zo blijkt uit een Vierdaagse onderzoek.
Uit een onderzoek tijdens de Vierdaagse van Nijmegen bleek dat 16% van de deelnemers te weinig dronk. Te weinig drinken verslechtert de prestatie en bij warm weer verhoogt het de kans op oververhitting en flauwvallen. Het kan de zoutconcentratie in het bloed veranderen waardoor hartritmestoornissen kunnen ontstaan. Wacht niet met drinken tot u dorst heeft. Dan bent u te laat! Stel het drinken niet uit omdat toiletbezoek tijdens het wandelen lastig is. Geschikte drankjes zijn thee, water en sportdrank. Koolzuurhoudende drank is minder geschikt en alcoholische drank wordt afgeraden. Ongeveer 5% van de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse dronk teveel. Dit kon oplopen tot 12 liter vocht (water) per dag. Dit kan juist weer leiden tot gevaarlijke situaties!

Lopen met de App ‘ Afstandmeten’
Voor de mensen die van digitale dingen houden en van allerlei mobiele snufjes hebben we het volgende bedacht.
Voor de Challenge-day hebben we de routes ook in afstandmeten.nl gezet, dit is een site die u op uw computer kunt vinden, maar waar ook een app van te downloaden is op uw telefoon. Zodat u zaterdag 28 Mei uw route kunt lopen met behulp van de GPS van uw telefoon en ook kunt zien of u goed loopt!
Deze app kunt u downloaden in de App-store / Google play van uw telefoon en hij heet afstandmeten
Om de route te kunnen zien op uw computer/laptop gaat u naar www.afstandmeten.nl
We hebben voor Zeeland In Beweging een profiel aangemaakt, u kunt hiermee inloggen zowel op de computer als op uw telefoon.

Inloggen op de site gaat als volgt:
Vul eerst de Logincode en het wachtwoord in (linksboven):

 • Login: ZIB-Deelnemer
 • Wachtwoord: ZIB-2017
 • Klik daarna op Ga
 • Klik daarna op >zelfbewaarde routes, hier vind u de routes van komende zaterdag
 • Als u de route aanklikt die u gaat lopen kunt u hem alvast bestuderen!
 • Let op: u kunt per ongeluk dingen wijzigen binnen afstandmeten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Wij willen u vragen hier dan ook met zorg mee om te gaan.

Voor de mensen die hier niet van houden of niets mee doen, wees gerust! U krijgt zoals gebruikelijk een route mee!

Volgend jaar
We kijken ook alweer vooruit naar de derde editie van de Zeeland in Beweging Challange en zijn achter de schermen al weer druk in de weer met voorbereidingen treffen voor de editie van 2018.
Meer informatie hierover ontvangt u binnenkort over de mail of via de bekende kanalen als www.zeelandinbeweging.nl en onze facebookpagina.

Sportieve groet namens Zeeland In Beweging

CONTACT OPNEMEN


CONTACTGEGEVENS

06-36397943

Steendiep 36
4341LN Arnemuiden

KvK-nummer: 65869559
IBAN: NL42 RABO 03 096 276 64
BTW-nummer NL8562.96.235.B.01

EMAIL

NIEUWSBRIEF

Wil jij op de hoogte blijven over de stichting Zeeland in Beweging? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: